Guide:Lag din egen hjemmekino

oppdaterte den
Guide: Skab din egen hjemmebiograf-lemus-home

Se alle alternativene for din nye hjemmekino i stua

Du er lei av at favorittfilmene dine faller til bakken når du slår på TV-en og lyden begynner å strømme ut av ultrakompakte TV-høyttalere som høres ut som en musikkboks uten absolutt ingen bunn.Du vil gjerne oppgradere lyden i hjemmet ditt med en kul hjemmekino, men mulighetene er mange og sånner som å finne veien rundten jungel! Ikke bekymre deg, det vil jeg gjøre i dette blogginnleggetanmeldelsenoen åpenbare muligheter, basert på ulike situasjoner.

SPOILERE! Det skal selvfølgelig ikke være noen hemmelighet at jeg kommer til å nevne våre egne lydmøbler som en god løsning, men jeg vil likevel prøve å være objektiv om andre mulige løsninger fordi Lemus HOME er ikke for alle. 

 

Raskt Overblikk

Hvis du ser på de mest populære kategoriene innen hjemmelyd, er følgende verdt å nevne:

hjemmebiograf 

Soundbar

Soundbaren ersannsynligvis det bestselgende lydsystemet for TV-en din. Men å kalle det en hjemmekino vil være en betydelig overdrivelse, men det er en fin oppgradering fra TV-lyd. Du får imidlertid ikke den store filmopplevelsen og lydplanker er heller ikke laget for å streame musikk. Soundbars vil aldri kunne gi den dype bassen, som er en av de viktigste faktorene for en fantastisk lyd- og filmopplevelse.

 

Soundbar med Dolby Atmos

Soundbars med Dolby Atmos er nå overalt, og har blitt et mye brukt klistremerke for store produsenter å bruke. Kort fortalt er Dolby Atmos en surroundlydteknologi som har begynt å bygges inn i lydplanker for å skape en følelse av at lyden kommer fra alle kanter, og dermed unngå å ha 5 eller 8 høyttalere stående rundt i rommet med ledninger overalt. Det fungerer ved å ha enheter plassert på skrå i lydplanken som skyter opp i taket, ut på sideveggene og til bakveggen, og derrtil reflekterer lyden rundt i rommet.

MEN, fordi det er enstor men, som mange forbrukere har begynt å legge merke til. Med mindre du har det perfekte rommet, hvor sofaen din er plassert perfekt midt i dette rommet, vil du oppleve en litt flat følelse, og magien forsvinner. Det perfekte rommet er fire vegger med lik avstand til hver vegg, et tak som ikke er for høyt og bakveggen ikke for langt unna. Sofaen skal plasseres midt i rommet. Hvis dette er mulig hjemme hos deg, så kan det være en spennende løsning om du i likhet med 9 av 10 andre ikke har den perfekte stuen, så betaler du mye penger for en funksjon som ikke vil fungere etter hensikten. 

 Soundbar

Soundbar + Subwoofer

Soundbar sammen med en Subwoofer (boksen som kun spiller bass) er også en veldig populær løsning, da du på papiret både får fine høye toner fra soundbaren og den dype bassen fra Subwooferen, som er et must for din favoritt actionfilm. Det er imidlertid EN STOR forskjell på løsningene på markedet, da høye toner ikke bare er høye toner, og bass ikke bare er bass. I denne kategorien går pris og kvalitet ofte hånd i hånd.

Du må imidlertid være klar over at du må ha en firkantet boks stående i stua, og skal den lage lyd er den ofte for stor til å gjemme seg under sofaen.

I tillegg er en Soundbar + Subwoofer fortsatt ikke egnet for å spille av favorittmusikken din, og ikke mange Soundbars har tilgjengelige strømmeteknologier som Airplay2, Cast, Spotify Connect etc.

 

Stereo gulvhøyttalere

De gode gamle gulvhøyttalerne som vi har elsket og hatet i generasjoner. De har fortsatt sin plass i hjemmet, dersom den bedre halvdelen ikke har satt dem i kjelleren fordi de tar plass.

Elsker du å sitte på en søndag morgen og nyte masteropptakene dine av din fortryllende jazzsamling, og vil du gi den full gass på James Bond med mye bass og god dynamikk, og er du så heldig at din bedre halvdel ikke bryr seg om innredning, ledninger og store forsterkere eller lar deg se gjennom fingrene medat – Vel, det er en veldig fin løsning som får jobben gjort.

Det kan imidlertid fort bli en dyr affære om du ønsker kvalitet, da det igjen er STOR forskjell på bass og dynamikk fra høyttaler til høyttaler og de forskjellige forsterkerne. Hvis du også vil at gulvhøyttalerne dine skal spille sammen med de andre smarthøyttalerne dine i hjemmet, eller du vil ha strømmemulighetersom Airplay2, Cast, Bluetooth, Spotify Connect og HDMI for å koble til fjernsynet, så må den store lommeboken ut. Ønsker du tilleggsfunksjoner som f.eks romkorreksjon, slik at lyden tilpasser seg rommet du sitter i, finner du sjelden løsninger for under 50 000 kr.. 

 

Surround Sound system

Surround Sound-systemet er laget spesielt for å fungere som en hjemmekino, og vil derforarbeidsom det åpenbare valget. Det er mange alternativer i alle prisklasser, og du vil raskt og billig kunne skape en hyggelig hjemmekinoopplevelse. Her kan du velge mellom 5.1 eller 7.1, hvor 5.1 er basert på seks lydkilder og 7.1 er basert på åtte lydkilder. Jo flere lydkilder plassert rundt i stuen din, jo mer detaljert surroundlydfølelse får du. Denne løsningen krever sitt, både av deg og hjemmets interiørdesign. Surroundlyd krever mange større lydkilder, som hver krever mange kabler og krysskoblinger.

Så hvis du ikke ønsker at en mengde høyttalere skal overta interiøret i stuen din, så er muligheten for å bygge høyttalere og kabler inn i vegger og tak også en mulighet. Men surroundlyd kan lett bli en dyr og uhåndterlig affære – spesielt hvis du vil ha høyttalere som virkelig pakker krefter.

Surround Sound-systemer, som Soundbars, er heller ikke laget for å nyte favorittmusikken din, og de har heller ikke forskjellige strømmealternativereller multirom. Blant disse finner du også kun romkorreksjon blant de dyreste Surround Sound-systemene.

Lemus Artistic 

Lemus HJEM

Vi kan selvfølgelig ikke se bort fra vår egen Lemus HOME-kolleksjon, som er en samling lydmøbler med lydkvalitet i ekte Hi-Fi, skapt og utviklet av noen av verdens ledende lydteknikere, som vanligvis utvikler store gulvhøyttalere. Sammen med danske designere har vi laget et komplett lydmøbel somdervil fungere både som et estetisk dansk designet og produsert møbelogså det nye hjemmekinoanlegget og musikksystemet ditt uten stygg kabel, store forsterkere og tungvint tilkobling..

Lemus Home

Vi har tatt den gode lyden fra gulvhøyttalerne og integrert i et unikt design, hvor både forsterker og kabler er skjult i strukturen til møblene, slik at du får de fantastiske Hi-fi-kvalitetene fra gulvhøyttalere, men ikke må gå på akkord med interiøret. I tillegg får du alle tenkelige strømmealternativer som Airplay2, Google Cast, Spotify Connect, Bluetooth og Multiroom.

Det er inkludert til og med HDMI slik at du enkelt kan koble til TV-en uten å bruke flere fjernkontroller.

Rumkorrektion

Sist men ikke minst får du en avansert romkorreksjon, så lyden vil tilpasse seg rommet den befinner seg i, slik at du kan vinke farvel til dårlig akustikk uavhengig av forholdene i hjemmet ditt.

Lemus HOME er et stereolydmøbel, som betyr at det er to lydkilder som sender lyden ut i stuen din. Vel, to lydkilder er ikke egnet som hjemmekino, da en Surround Sound har seks eller åtte lydkilder 

Det er helt riktig om det hadde vært et helt ordinært par stereohøyttalere, men det er det langt fra!!

Ved å bruke vår avanserte quad core DSP (en minidatamaskin) kan vi skape en enorm bassopplevelse og gå helt ned til 15hz med Lemus HOME Classic, som er den absolutt dypeste bassen vi mennesker kan fange. Og ned til 20 Hz med Lemus HOME Artistic og Piano. Så du trenger ikke en egen subwoofer for å få den perfekte bassopplevelsen.

I tillegg er lydsystemet designet for å få de omkringliggende veggene til å spille med, og skape en følelse av at du er i sentrum av filmopplevelsen.. 

Vi har valgt å bruke alle utviklingskroner på ekstremt dyp bass, lyd og dynamikk for både musikk- og filmopplevelser, i stedet for Surround Sound-effekter med skuffende bass, dårlig lyd og ingen dynamikk.

  

Konklusjon 

Som du sikkert kan lese, vil din fremtidige løsning avhenge av dine spesifikke behovsomdu harhjemmet. Hvis du bare vil ha en liten oppgradering fra fjernsynet, så er lydplanken en virkelig god løsning.

Hvis du vil gå all-in med den villeste hjemmekinoen i kjelleren med høyttalere, subwoofer og ledninger overalt er ikke et problem, da er et komplett Surround Sound-system uunngåelig.

Ønsker du derimot et danskprodusert og designet komplett lydmøbel, hvor du kan oppbevare alle dine kabler, TV-boks, Wifi-ruter mm. unna, og du vil ha et lydanlegg som kan brukes både som hjemmekino og ditt nye musikkanlegg, så er Lemus HOME-kolleksjonen et virkelig godt valg. Du finner vårt utvalg herher

 

Flott jakt på din neste lydoppgradering for hjemmet.



Har du lest?