Pleje & vedligeholdelse

Når du køber en Lemus HOME, så investerer du i ét lydmøbel som holder i mange år. Både elektronikken som er wifi-baseret og dermed altid kan få den nyeste software men også selve møblet.

Har du købt en Lemus HOME i træ, så har du købt et møbel som kun bliver smukkere med tiden. Træmøbler er lavet af naturmaterialer og har et naturligt farvespil, som gør at hver enkelt møbel er helt unikt - der er ikke to Lemus HOME som er nøjagtig ens, pga. åreretninger og små knaster som er en del af træets natur. Da træ er et naturmateriale bliver din Lemus HOME også påvirket af brug og omgivelser. Man bør derfor være opmærksom på følgende: 

• Farveændring kan ikke undgås ved normal brug, men der er ting som du kan gøre for at minimere ændringer. Bl.a. kan du minimere træet for direkte sollys, som kan give farveændringer. 

• Indeklimaet har også en stor betydning. I de kolde og tørre vintermåneder trækker træet sig sammen, hvor træet i den fugtige og varme sommerperiode udvider sig. Sørg derfor for, at holde et stabilt indeklima på omkring 20 grader, en normal luftfugtighed på ca. 40-60 %, og undgå altid at have møblerne i uopvarmede rum. 

 

Vedligeholdelse - Træ

OBS: Har du købt din Lemus HOME i sortbejdset eg? 

Sortbejdset eg må IKKE slibes. Her anbefaler vi professionel behandling, da den skal sortbejdses. 

Din Lemus HOME er selvfølgelig allerede behandlet når du modtager det, men du skal vedligeholde løbende så den holder sig flot de næste mange år. 

Start med at rengøre overfladerne. Snavs som sidder fast i overfladen, og mindre ridser, træfiber, som har rejst sig mv. kan med fordel fjernes med en slibesvamp eller fint sandpapir. Når møblet er helt tørt, påføres rå linolie, der kan købes i alle byggemarkeder. Olien påføres med en neutral svamp eller klud, med åreretningen.

Med langt de fleste olietyper skal man efter påføring eftertørre, for at fjerne overskydende olie. Her anbefaler vi at man følger vejledningen på produktet. Særligt med pigmenteret olie er det vigtigt, at olien påføres ensartet over hele møblet, da der ellers kan opstå skjolder. Din Lemus HOME må ikke slibes kraftigt og du skal være særlig opmærksom på at ikke slibe hjørner og tæt ved kanter. Så vidt muligt kun slib de store flader. Husk at slib med træårerne.  

*VIGTIGT*

Møblerne må aldrig påføres vand eller en tynd sæbeblanding, da tørringen bagefter kan fremkalde revner eller ujævnheder. Brug derfor aldrig brun sæbe eller ståluld. Sørg altid for at din Lemus HOME ikke har væske liggende, som tørrer ind og ødelægger træet. 

Vedligeholdelse - Tekstil

Vi benytter bæredygtige tekstiler fra Danske Gabriel som giver et fascinerende samspil af kontraster i den ikke-retningsbestemte struktur. Tekstilen er 100% Trevira CS som er et polyestermateriale, der er velegnet til miljøer med særlige krav til rengøring, med brandhæmmende egenskaber og er uden tungmetaller. Vores tekstiler er EU-miljømærket, opfylder alle Möbelfakta krav og er STANDARD 100 fra OEKO-TEX®

En gylden regel:

 • Fjern altid pletten så hurtigt som muligt - inden den trænger ind i fibrene.
 • De fleste typer pletter kan fjernes med lunkent vand, eventuelt med et pH-neutralt opvaskemiddel.
 • Gnid aldrig hårdt for at fjerne et sted.
 • Brug kun de rengøringsmetoder, der er specificeret i spotguiden.
 • Brug altid en ren hvid bomuldsklud med kun små mængder vaskemiddel ad gangen.

Vejledning i tilfælde af pletter: 

 • Absorber først så meget af væsken som muligt med en almindelig klud.
 • Gnid forsigtigt med en ren hvid klud.
 • Pres et tørt køkkenhåndklæde mod stoffet, hver gang der tilsættes væske så fugt og urenheder absorberes.
 • Brug rent vand uden sæbe til sidste vask.

Yderligere vejledning fra Gabriel her. 

* Stoframmerne må ikke vaskes i vaskemaskine eller hvor der er risiko for at beskadige stof eller ramme.  

Vedligeholdelse - Linoleum

De naturlige ingredienser og Forbos særlige overfladefinish sikrer, at Lemus HOME Piano er naturligt antistatisk. Det giver en række praktiske fordele sammenlignet med andre typer møbelflader, da overfladen aktivt modstår dannelse af statisk ladning, og derfor vil være mere modstandsdygtigt overfor støv og snavs.

Lemus HOME Piano står altid med et mat og naturligt udtryk som føles varmt og blødt. Overfladen på Lemus HOME Piano skal rengøres med en fugtig klud med et neutralt rengøringsmiddel. 

Rengøring
Tør støv af overfladen med en tør klud en gang om ugen, og fjern overflade skidt med en fugtig klud. Tør gerne overfladen af i cirkler for at efterlade overfladen usymmetrisk hvis du burger en våd klud.


Fjern pletter fra (blæk, kaffe, te, og rødvin) omgående for at sikre pletter ikke forbliver. Er skaden sket, så lig en lille klat opvaskemiddel på pletten i et større område omkring pletten og skure overfladen med hånden cirkulært, og tør hele overfladen af efterfølgende. Brug ikke en farvet klud da denne vil kunne smitte af.  

Pas på dit produkt

 • Undgå skarpe produkter I kontakt med overfladen, da disse vil kunne skabe permente revner eller ridser. 
 • Sæt altid en bordskåner eller lign. under blomster vaser, tv eller andre tunge elementer der placeres på top overfladen. 
 • Lad ikke noget stå det samme sted på overfladen I mere end 3 måneder, da overfladen er organisk, vil den give lidt efter når man placere noget på den, men jævner sig selv ud igen efter lidt tid.
 • Har dit tv en lille kontaktflade på fødderne, sørg da for at sprede trykket lidt ved at ligge noget i mellem.   

Lejlighedsvis vedligeholdelse
• Overfladen bør modtage linoleumspleje, fx Monel, med jævne intervaller.

• Ved kraftigere tilsmudsning anvendes et neutralt grundrengøringsmiddel i den rette opløsning (fx Forbo Cleaner, der er et affedtende neutralt rengøringsmiddel).
Skyl efter med rent vand. Påfør herefter linoleumspleje (fx Monel) i forholdet 0,5 dl til 10 I vand - eller det færdigblandede produkt på sprayflaske; Linoleumspleje fra Riisfort.

Se videoguide til vedligholdelse af linoleum her

TEST RISIKOFRIT I 45 DAGE

Det bedste sted at teste dit nye lydmøbel er hjemme i din egen stue.

Når du køber lyd i en butik hører du kun et par sange, eller en trailer for at demonstrere tv-lyden. Oftest bliver du også præsenteret for hvad der fremhæver det bedste ved produktet. Det mener vi ikke er godt nok - derfor får du altid 45 dages fri returret så du risikofrit kan lytte, mærke og fornemme musikken fra dit nye lydmøbel inden du endelig beslutter dig.

Hvis ikke det er det rette match, kan du gratis ombytte til anden farve eller returnere lydmøblet. Vi koordinerer nem returnering og du får dine penge retur.

FAQs

Fragt & levering

Vi tilbyder levering til kantstenen til hele Europa og levering er 1-5 hverdage*

*Der tages forbehold for faktorer som er udenfor Lemus' hænder som f.eks. forsinkelser hos eksterne partnere, hos tolden eller lignende. 

Test risikofrit

Hos Lemus HOME får du altid en 45 dages 100% tilfredshedsgaranti og 3 års garanti med dit købte produkt. Det betyder at du kan pakke din nye Lemus HOME ud - teste og afprøve det - og kontrollere om det lever op til dine forventninger. Er dette ikke tilfældet, kan du sende det tilbage og få dine penge retur.

Hvordan returnerer jeg?

Kontakt vores support på home@lemus.dk og vi vil koordinere afhentning af din Lemus HOME. 

Fragten retur til Lemus betaler vi, og vi arrangerer afhentning hjemme hos dig, så du ikke skal røre en finger. 

Produktet skal pakkes ned i original emballage, på samme måde som ved modtagelse og tapes med gennemsigtig pakketape (Ingen brug af gaffatape eller lignende).

Er prisen inklusiv MVA/Afgifter til f.eks. Norge?

Ja. Prisen på alle ordrer med et lydmøbel inkluderet er inklusiv MVA og afgifter til Norge.

Lemus sender alle lydmøbler/ordrer inklusiv et lydmøbel som DDP (Delivered Duty Paid), hvilket betyder at vi har på forhånd taget os af alle udgifter til told og andre afgifter til Norge eller forsendelser udenfor EU. 

Køber du tilbehør seperat som f.eks. kabler så er MVA ikke inkluderet, så vær sikker på at du har alt hvad du skal bruge inden du bestiller. 

MVA er IKKE inkluderet på mindre produkter, og tilbehør som f.eks. Lemus Life, Lemus HOME remote, Lemus HOME steel frame og lignende.  

Kan jeg tilslutte min pladespiller, CD-afspiller m.m?

Ja, Lemus HOME kan tilsluttes stort set alle analoge apparater, inklusiv din pladeafspiller, CD-afspiller m.m. Husk blot at tilkøbe vores Lemus HOME remote, som er nødvendig ved tilslutning af f.eks. pladespiller og CD-afspiller. Derudover så skal din pladespiller have indbygget RIAA eller alternativt skal du købe en RIAA forstærker. Du kan finde guide til opsætning her: Opsætning af pladespiller til Lemus HOME

Kan lyden fra Lemus HOME virkelig tilpasse sig rummet?

Ja! Med avanceret rumkorrektions-teknologi, kan Lemus HOME tilpasse sig nøjagtigt dét rum du har placeret møblet i. Du vil opleve en langt skarpere bas og diskant efter tilpasningen. Download vores Lemus HOME app til IOS og følg vejledningen.