Pleje & vedligeholdelse

Når du køber en Lemus HOME, så investerer du i ét lydmøbel som holder i mange år. Både elektronikken som er wifi-baseret og dermed altid kan få den nyeste software men også selve møblet.

Har du købt en Lemus HOME i træ, så har du købt et møbel som kun bliver smukkere med tiden. Træmøbler er lavet af naturmaterialer og har et naturligt farvespil, som gør at hver enkelt møbel er helt unikt - der er ikke to Lemus HOME som er nøjagtig ens, pga. åreretninger og små knaster som er en del af træets natur. Da træ er et naturmateriale bliver din Lemus HOME også påvirket af brug og omgivelser. Man bør derfor være opmærksom på følgende: 

• Farveændring kan ikke undgås ved normal brug, men der er ting som du kan gøre for at minimere ændringer. Bl.a. kan du minimere træet for direkte sollys, som kan give farveændringer. 

• Indeklimaet har også en stor betydning. I de kolde og tørre vintermåneder trækker træet sig sammen, hvor træet i den fugtige og varme sommerperiode udvider sig. Sørg derfor for, at holde et stabilt indeklima på omkring 20 grader, en normal luftfugtighed på ca. 40-60 %, og undgå altid at have møblerne i uopvarmede rum. 

 

Vedligeholdelse

Din Lemus HOME er selvfølgelig allerede behandlet når du modtager det, men du skal vedligeholde løbende så den holder sig flot de næste mange år. 

Start med at rengøre overfladerne. Snavs som sidder fast i overfladen, og mindre ridser, træfiber, som har rejst sig mv. kan med fordel fjernes med en slibesvamp eller fint sandpapir. Når møblet er helt tørt, påføres rå linolie, der kan købes i alle byggemarkeder. Olien påføres med en neutral svamp eller klud, med åreretningen.

Med langt de fleste olietyper skal man efter påføring eftertørre, for at fjerne overskydende olie. Her anbefaler vi at man følger vejledningen på produktet. Særligt med pigmenteret olie er det vigtigt, at olien påføres ensartet over hele møblet, da der ellers kan opstå skjolder. Din Lemus HOME må ikke slibes kraftigt og du skal være særlig opmærksom på at ikke slibe hjørner og tæt ved kanter. Så vidt muligt kun slib de store flader. Husk at slib med træårerne.  

*VIGTIGT*

Møblerne må aldrig påføres vand eller en tynd sæbeblanding, da tørringen bagefter kan fremkalde revner eller ujævnheder. Brug derfor aldrig brun sæbe eller ståluld. Sørg altid for at din Lemus HOME ikke har væske liggende, som tørrer ind og ødelægger træet.