Hvilket lydmøbel skal jeg vælge? 
Det er et spørgsmål vi ofte får, og jeg vil derfor gå i dybden med de største forskelle på de tre lydmøbler Lemus HOME Classic 1800, Classic 1200/1500, Artistic og Piano.

 
Bygget på samme forstærker
Lemus HOME Classic, Artistic og Piano er alle bygget på samme ekstremt kraftfulde 300 watt forstærker med avanceret DSP, hvilket giver den samme prisvindende brugervenlighed, streaming muligheder og rumkorrektion. Uanset hvilket lydmøbel du vælger, får du altså altid alle nedenstående funktionaliteter:
 
Lemus Home
Alle lydmøblerne er one-plug installation, så du ikke skal bekymre dig om besværlig tilslutning og metervis af ledning. 
Lydmøbel
Der er dog stadig forskel på opbygningen af lydsystemerne som har en stor betydning, som jeg vil uddybe i næste afsnit.
 
 
Ægte Hi-fi vs. oplevelseslyd
 
Lemus HOME Classic og Artistic er bygget efter ægte Hi-fi principper, og kan derfor kategoriseres som værende i samme familie, hvor Lemus HOME Artistic er "lillebroren" til Lemus HOME Classic 1200/1500 og Classic 1800 storebroren til Classic 1200/1500. 
 
Lemus HOME Piano kan kategoriseres som oplevelseslyd, som er tilsvarende en high-end soundbar med en subwoofer, dog med betydeligt bedre egenskaber ved musikafspilning end en traditionel soundbar. 
Lemus HOME Classic 1800
Lemus Classic 1800
Lemus HOME Classic 1800’s lydsystem er udviklet som en hybridkonstruktion, der tager det bedste fra den digitale og analoge verden, og forener det i et banebrydende højttalerdesign, der giver dig en lyd- og filmoplevelse i den absolutte højeste ende af high-end Hi-fi lydkvalitet.
Lemus HOME Classic 1800 kommer med hele 4 x 8” high-end long stroke SB basenheder (samme enhed som i Classic 1500, blot med 4 enheder i stedet for 2), der sammen med 2 x specialudviklet 30mm tekstil dome tweeter med en kraftig waveguide, giver dig en eminent spredningskarakteristik i rummet samt et bedre nærvær i musikken og optimeret taleforståelighed ved film/TV. 
Med denne revolutionerende hybridkonstruktion vil du opleve en inddragende lydoplevelse ved musik og film, som kun de største og dyreste high-end gulvhøjttalere kan matche. Oplev hvordan musikalske værker og actionfilmen vækkes til live med en ekstrem kraftig og dyb basgengivelse samt et ualmindeligt stort dynamikområde, som Lemus HOME Classic 1800 gengiver med største præcision.
 
Lemus HOME Classic 1200/1500
Lemus classic 1500
Lemus HOME Classic er ægte Hi-fi, der med sine 2 x 8" bas/mellemtoner og 2 x neodymium tweeter giver dig en lydoplevelse tilsvarende to store high-end gulvhøjttalere. Med masser af volume og luft at skubbe med, giver Lemus HOME Classic den mest dybe og tørre bas i kollektionen. Lemus HOME Classic har efterhånden erstattet mange Surround Sound anlæg, da dens performance er mere end rigeligt til langt de flestes behov for en kompetent hjemmebiograf. Der er ikke behov for en ekstern subwoofer, da Lemus HOME Classic-serien som en af de eneste i verden kan gå ned til 15hz (de dybeste toner vi som mennesker kan opfange).
 Lemus HOME Artistic
Lemus Artistic
Lemus HOME Artistic er en high-end Hi-fi soundbar og er opbygget med 4 x 5" basenheder og 2 x High-end Dynamic Range enheder, hvilket giver dig en anden lydoplevelse end Lemus HOME Classic. Lemus HOME Artistic leverer en fantastisk præcis bund uden at gå på kompromis med de høje toner. Artistic er den mest kompakte i størrelsen, men giver en ekstrem overraskende kraftfuld lyd, trods sit kompakte design. Med Artistic behøver du heller ikke en subwoofer, da denne også går ned til imponerende 20hz. 
 
hifi møbel

 
Lemus HOME Piano
 
Lemus Piano
Lemus HOME Piano er opbygget med en massiv specialdesignet long stroke 8-tommer subwoofer med ekstrem kraftig driver. Fuldt udnyttet vil dette vidunder bevæge sig op til 30 mm ind og ud, når du trygt nyder din yndlingsfilm – eller høre fantastisk dynamisk musik derhjemme. For at matche det enorme lydtryk fra den indbyggede subwoofer har den yderligere to tilpassede satellithøjttalere på hver side af Lemus HOME Piano. 
Med Lemus HOME Piano vil du ikke engang bemærke, hvad der kommer til dig – den bærer det hele med stil. Subwooferen og satellitterne er perfekt tidsindrettet i DSP'en for at sikre, at ydeevnen er optimeret til din siddeplads – dermed intet behov for yderligere justeringer. 
Tilsammen udgør alt dette et fantastisk lydanlæg til pengene, der overgår selv de dyreste og mest kraftfulde soundbars og subwoofere på markedet til samme pris og dyrere. Du får en mere buldrende bas, som kommer til sin ret når du ser din yndlingsfilm eller lytter til især pop-, hiphop-, funk- og housemusik
 

 
 
Hvilket behov har jeg?
 
Det vigtigste er hvilket behov man har for lyd til hjemmet, og hvor mange penge man ønsker at bruge. Forskellen på de tre lydmøbler skal findes i selve formålet med det enkelte lydmøbel. Lemus HOME Piano er en high-end soundbar med integreret subwoofer, som kan sætte rammen for den perfekte hjemmebiograf, hvorimod Lemus HOME Classic i højere grad kan erstatte dit HiFi musikanlæg. Lemus HOME Artistic ligger lige i mellem de to, og fungerer fantastisk som en high-end soundbar under dit TV men også til at lytte til din yndlingsmusik. 

Her gennemgår jeg de fire lydmøbler og hvilket behov de dækker:

 
Lemus HOME Piano
 
Lemus HOME Piano er ikke en traditionel soundbar som vi kender den i dag, men en blanding af det fuldvoksne lydmøbel, Lemus HOME Classic, og en soundbar med subwoofer. Her får du EKSTREMT meget for pengene, og der er kræset for detaljerne - både på møblet men især også på lydoplevelsen. Vores lydingeniører har fintunet lydoplevelsen, så du få den vildeste lydoplevelse som kan sammenlignes med lydsystemer, hvor du betaler 2-3 gange prisen - og så skal du ud og købe et dansk designet og produceret hifi møbel ved siden af.
Ved at vælge Lemus HOME Piano får du en plug & play high-end soundbar og subwoofer integreret i et bæredygtigt lydmøbel, og et lydsystem som kan sammenlignes med langt dyrere soundbars og dertilhørende subwoofers. Her får du virkelig valuta for pengene.
 
 
Lemus HOME Artistic
 
Lydmøbel
Lemus HOME Artistic er det helt rigtige valg, hvis du værdsætter at fordybe dig i store filmværker men ønsker et diskret, kompakt Setup under dit TV og vil slippe for kluntede soundbars og store subwoofers. Artistic gengiver også musikkens værker med en stor dynamik og præcision. 
 


Lemus HOME Classic 1200/1500
 
Lydmøbel
Skal du spille et større rum op, sætter du pris på revolutionerende dyb bas og krystalklare toner og samtidig at spille op til fest, så er Lemus HOME Classic 1200/1500 det helt rigtige valg for dig der ønsker et kompetent all-round ægte Hi-fi lydmøbel. Du får mere volume, dybere bas og større dynamik. 
Samtidig får du et "fuldvoksent" møbel, i bæredygtige kvalitetsmaterialer, som pryder i dit hjems indretning. 

Lemus HOME Classic-serien er også til dig, der har
 været vant til et større audio Setup, gulvhøjttalere eller fordyber dig mere i musikkens værker - herunder især hvis du er til rock, klassisk musik eller jazz. Så er der ingen tvivl om at du ikke skal gå på kompromis men derimod vælge Classic 1200, 1500 eller op i topmodellen: Classic 1800. 
 
hifi møbel
 
Lemus HOME Classic 1800
lydmøbel
Når kun det bedste er godt nok: Lemus HOME Classic 1800
Lemus HOME Classic 1800 er efterfølgeren til det succesfulde flagskib Lemus HOME Classic 1500/1200 – dette nye vidunder giver dig mere af det hele.
Lemus HOME Classic 1800 er tunet til perfektion i et samarbejde af musik- og lydspecialister, lydingeniører og musikere for at skabe, hvad vi mener, er den perfekte lydoplevelse.    
Skal du spille et stort rum op, sætter du pris på revolutionerende dyb bas, krystalklar diskant eller vil du bare gå all-in på lydoplevelsen i hjemmet, så er Lemus HOME Classic 1800 det helt rigtige valg for dig der ønsker det mest kraftigste all-round ægte Hi-fi lydmøbel. 
 
 
 

Konklusion

Som du kan fornemme, så er det altid svært at beskrive lyd på skrift og dermed sammenligne. Jeg håber dog alligevel at dette gav en god fornemmelse af vores fire prisvindende lydsystemer, som alle bliver rost til skyerne af vores lydelskende kunder.  

Det bedste sted at teste dit nye lydmøbel er hjemme i din egen stue. Når du køber lyd i en butik hører du kun et par sange, eller en trailer for at demonstrere tv-lyden. Oftest bliver du også præsenteret for hvad der fremhæver det bedste ved produktet.  Det mener vi ikke er godt nok - derfor får du altid 45 dages fri returret til at lytte, mærke og fornemme musikken fra dit nye lydmøbel når du køber hos Lemus. Hvis ikke det er det rette match, kan du gratis ombytte til anden farve eller returnere lydmøblet. Så det er helt risikofrit - du skal blot gemme emballagen indtil du har endeligt besluttet dig.  Ombestemmer du dig, så kommer vi nemlig og afhenter igen helt kvit og frit, og tilbagefører dine penge.

 

 

Latest Stories