Lemus HOME Hi-fi Møbel

Er du én af dem som er lidt ekstra nysgerrig på genistregen bag Lemus HOME lydmøblerne, eller har du behov for at få de fine tekniske detaljer med? Så læs med her, hvor én af vores dygtige lydingeniører går i dybden med genistregen bag Lemus HOME lydmøblerne. 

 

Lemus HOME forstærkeren  

Hjertet i Lemus HOME-lydsystemet er en fin udviklet DSP-baseret forstærker – udviklet specielt til denne type applikationer – til at arbejde med og understøtte streaming af lyd- og tv-applikationer uden at det nogensinde bliver bemærket. Betjeningenen skal være intuitiv og let i den daglig brug.

Lemus HOME forstærkeren er lydprocessoren bag Lemus HOME produktlinjen. Den har en quad-core DSP, der beregner internt med en præcision på 64 bit opløsning. Dette betyder, at ethvert lydsignal der kommer ind i DSP, behandles uden tab af information og til en uovertruffen præcision. Enheden er en 100% digital enhed. Ethvert indgangssignal til enheden fra enten streaming, optisk eller HDMI-indgang er digital og forbliver digital og tabsfri hele vejen igennem systemet, indtil det endelig er konverteret til driver udgang signalerne i power dac-forstœrkeren. Sammenlignet med traditionelle forstærkere, hvor belastningen er ukendt for producenten, er forstærkerne på Lemus HOME forstærkeren tunet specifikt til den tilsluttede belastning, som i dette tilfælde er direkte i driverens stemmespole.

Lemus HOME forstærkeren har det nyeste inden for streaming tjenester som Google Cast, Apple AirPlay2, Spotify Connect, osv. Sammen med Bluetooth-lyd, HDMI (ARC) 2.0-lyd og endda en Aux 3,5mm analog/optisk indgang. 

Betjeningsgrœnsefladen er lavet således, at indgangene vælges automatisk efter prioritet, og at lydstyrken på produktet ikke behøver nogen ekstern interaktion, det justeres enten fra den indbyggede streaming-app eller fra TV’ets fjernbetjening.  via den indbyggede HDMI (ARC) / CEC-interface. 

Hvis du foretrækker en ekstern betjeningsgrœnseflade, leveres den også med en valgfri RF smart-fjernbetjening, der gør det muligt manuelt at styre enheden.  Fjernbetjeningen kræver ikke, at du peger på enheden, da den fungerer med radiofrekvenser og den vil også give feedback til brugeren om enhedens aktuelle status. 

Den akustiske fordel

At sætte højttalere i et møbel er gjort før. MEN – at sætte aktivt drevne højttalere med en DSP, der er i stand til at beregne 1,2 milliarder beregninger hver sekund i et møbel, og derefter kalibrer akustikken for hver driver individuelt... det er en helt anden historie. Hvad der er gjort i Lemus HOME serien er at foretage akustiske målinger af ALLE driverenheder, til fuldt ud af analysere effekten af grænser, hjørner, baffle, frontcover, osv. Med i alt 2700 akustiske målinger. Vi har en måling for hver 5 graders afstand på en kugle omkring hver driver inde i produktet. Den kunstform der udføres her, er derefter at overføre denne næsten uendelige mængde måledata til den perfekte kalibrering til dette system. Dette er hvad vi bruger 1,2 milliarder beregninger hvert sekunder på at gøre. Vi forsikrer, at hvert Lemus HOME produkt vil levere, når der er bedst – altid. Vi ved hvordan produktet placeres og monteres på forhånd, så vi har ingen åbne spørgsmål. Bortset fra ét – det rum hvor produktet er placeret. For at eliminere den sidste barriere for perfektion har vi udviklet Lemus HOME Rumkorrektion -systemet. 

Lemus HOME Rumkorrektion 

Målet med rumkorrektions-systemet er at gøre systemet let at bruge, uden at gå på kompromis med ydeevnen. Grundlæggende fungerer systemet således:

Når vi kender de akustiske egenskaber ved Lemus HOME produktet på forhånd, bruger vi en smartphone (i øjeblikket IPhone) til at starte en stimulus ind i lokalet til kalibrering. Smartphonen fanger derefter de rumlige akustiske data fra hele rummet, når du går rundt i lokalet med din telefon, det registrerer det akustiske svar på ethvert sted i dit værelse. Disse indsamlede data behandles derefter af vores algoritme ved hjælp af den kraftfulde CPU på din smartphone. På grund af at smartphonen har data fra hele rummet til rådighed, kombineret med at kende det akustiske output vi lægger ind i rummet fra Lemus HOME produktet, er det muligt at skelne mellem et stort udvalg at akustisk rumfœnomen og foretage rigtig korrektion for hver af dem. Systemet tager højde for: 

  • Grœnseeffekt på grund af højttalerplacering i nærheden af vægge eller hjørner.
  • Stående bølger i rummet, kendt som rum tilstande
  • Refleksions effekter forårsaget af refleksioner fra nærliggende vægge og hjørner. 

Smartphonen beregner den optimale korrektion for hver af disse parametre og serverer det hele på et sølvfad til Lemus HOME forstærkeren  for at modtage det elegant over dit netværk fra smartphonen. Hele processen kan udføres på mindre end et minut og effekten vil bringe dit lydsystem og din lytteoplevelse til et helt nyt niveau. 

Psykoakustisk lydstyrke kompensation 

Det er velkendt, at den menneskelige hørelse opfører sig forskelligt, afhængigt af hvilket lydtryk den udsættes for. Dette fænomen kaldes ofte lydstyrke effekt. I gamle dage var lydstyrke en funktion, du kunne aktivere eller deaktivere. Det betyder, at der ved lave lytteniveauer var en kompensation, der ville få musikken til at lyde rigtigt på dette ene lave lytte niveau - på alle andre niveauer ville det ikke lyde rigtigt. Du oplever ofte effekten af dette, når du lytter til musik på meget lave niveauer. Ved lave niveauer vises bassen som ikke-eksisterende, men ved højere niveauer er niveauet fint. Vi er gået head-to-head med dette fænomen – og fikset det. 

Hvad vi gør, er kontinuerligt at overvåge lydtrykket gengivet af Lemus HOME, så vi ved hvilket lydniveau lytterens ører udsættes for. Ved at kombinere dette med en konstant løbende model af din hørsels psykoakustiske opførsel, som beskrevet i den nyeste forskning i standard ISO 226, kan vi fuldt ud kompensere for din hørings ikke-linearitet. Og vigtigst af alt, du vil ikke høre dette, hvilket er hele pointen – det fungerer problemfrit og stille i baggrunden og sikrer, at du altid har den optimale lytte-oplevelse. Effekten taler for sig selv. Du kan prøve at sammenligne med ethvert ikke-kompenserende system på lave niveauer – forskellen er betydelig; musikken lyder levende og imponerende – selv på niveauer, hvor du kan tale under lytning. 

Intelligent beskyttelse

Den måske største fordel ved at have et aktivt højttalersystem er, at vores forstærker ved nøjagtigt, hvad de arbejder med. Dette betyder også, at vi kan retfærdiggøre at skubbe driveren ud over, hvad et traditionelt højttalersystem kan gøre – hvis vi fortsætter med at overvåge, systemet undgår vi samtidig at forårsage skader eller andre uønskede effekter i driveren eller forstærkeren. Denne teknologi er et helt nyt kapitel i Lemus HOME serien. Vi har konstant overvågning i DSP for driver excursion, temperatur, forvrængning, forstærkerens sundhed og alle de fysiske begrænsninger i systemet. På denne måde kan vi tillade at skubbe systemet længere end traditionelle systemer – hvor vi efterlader den absolut bedst mulige ydeevne i brugernes hænder, når det er muligt. Det intelligente beskyttelsessystem er hovedårsagen til, at specifikationerne for Lemus HOME systemet kan virke urealistiske, men det er de faktisk ikke – de er berettiget med mere intelligente tiltag der er truffet. 

Frigørelse af lyden 

Hver driver i et Lemus HOME produkt har sit eget DSP-baserede korrektionsfilter tilsluttet. Dette filter kompenserer for alle de akustiske artefakter, der forekommer fra og i nærheden af driverne. Dette korrektionsfilter er baseret på 2700 målinger for hver driver i enhver vinkel omkring Lemus HOME. For akustiske ingeniører fungerer dette som et 3-dimensionelt CT-scannet billede for en læge. Alt bliver stjerne klart. Vi kan se alle detaljer ved enhver frekvens, afstand og vinkel der udsendes fra driveren. Baseret på dette bruger vi tunge simuleringsværktøjer til at skelne hvert enkelt artefakt fra hinanden – og kompensere dem til den ideelle ydeevne. Hvad der sker, når du anvender korrektionsfilteret på hver driver, er betagende – oplevelsen kan bedst beskrives som at – vi frigør lyden. Ingen forhindringer, ingen forvrængning, ingen farvning – bare fri lyd.  

Lemus HOME Classic 

Lemus HOME Classic lyd og billede anmeldelse

Lydsystemet til Lemus HOME Classic er baseret på et stereo 2-vejs system med i alt 4 diskrete DSP-styrede forstærkerkanaler til at køre det. 

Wooferne er massive 8-tommer long-stroke drivere med fiberforstærket papirkegle for optimal akustisk ydeevne. De er placeret i et lukket kabinet i massiv størrelse, så de kan strække sig til betagende lave frekvenser. På grund af de fiberforstærkede papirskegler leverer disse drivere også en sprød og klar mellemtone. Driverens vandring udnyttes fuldt ud på grund af det intelligente Lemus HOME beskyttelsessystem så det kan producere frekvenser dybere end 90% af alle gulvstående højttalere på markedet. 

De diskanthøjttalere, der er valgt til Lemus HOME Classic er 1-tommer soft dome-diskanthøjttalere med en speciel coatet dome, der er specielt valgt til sin rene og glatte ydeevne. Den er monteret i en waveguide, der sikrer at den akustiske energi er fokuseret i lytte retningen og undgår forvrængende interferens med det udvendige. 

Driveren er vandret orienteret med diskanthøjttalerne mod enderne af møblerne – hvilket sikrer, at lydbilledet bliver så bredt som muligt. På grund af drivernes vandrette justering har vi brugt DSP indeni for at sikre, at systemets stråling er let vippet mod midten, optimeret med en siddeafstand på 3-5 meter.

 

Lemus HOME Artistic

Lemus HOME Artistic lyd og billede anmeldelse

Lydsystemet til Lemus HOME Artistic er baseret på et stereo 2-vejs system med i alt 4 DSP-kontrollerede forstærkerkanaler til at drive det. Bas-systemet i Lemus HOME Artistic har i alt 4 stks 5,25” bashøjttalere i et massivt, støbt aluminium chassis. De er finjusteret og optimeret til de kabinetter, de bruges i – og DSP'en holder dem konstant under kontrol. De er drevet af det intelligente beskyttelsessystem, der tillader udvidet ydelse ud over hvad der normalt er muligt – og systemet vil performe langt ud over de fleste produkter på markedet i samme eller lignede formfaktor. 

De høje frekvenser af Lemus HOME Artistic bliver der taget fint hånd om af en specialdesignet neodymium 2” driver. Driveren er specielt udviklet til at løse denne opgave. Da det skal dække et stort frekvensområde fra 200 Hz til 20 kHz – og også et ganske højt lydtryksniveau, er en magnet og stemmespole-system til denne driver blevet udviklet fra bunden. Det er et long-stroke design, der gør det muligt at dække så stor båndbredde, men ikke på den typiske bekostning af tab af højfrekvent ydeevne. Det forbliver altid skarpt og klart – takket være korrekt teknik og delikat brug af DSP-kompensation. Det faktum, at hele frekvensbåndet fra 200Hz til 20kHz er dækket af en enkelt driver, udelader også andre artefakter som loping (døde frekvensområder) forårsaget af crossovers. Resultatet er et fremragende system med fuld rækkevidde med en vanedannende udvidet lavfrekvens og overlegen højfrekvent ydelse – langt over forventningerne til et sådant superkompakt produkt.  

Lemus HOME Piano  

Lemus HOME Piano

Lydsystemet til Lemus HOME Piano er sin helt egen historie. Bag det sarte udvendige design – skjuler sig en hemmelighed. En massiv specialdesignet long stroke 8-tommer subwoofer. Driveren er så kraftig og potent, at det tager to fulde forstærkere for at fuldt udnytte af ydeevnen fra den. Fuldt udnyttet vil dette vidunder bevæge sig op til 30 mm ind og ud, når du trygt nyder din yndlingsfilm – eller bare er i humør til en vild hjemme-disco. Dette er hemmeligheden bag Lemus HOME Piano. 

For at matche det enorme lydtryk fra den indbyggede subwoofer har den yderligere to tilpassede satellithøjttalere på hver side af Lemus HOME Piano – pænt skjult bag grillen. Med Lemus HOME Piano vil du ikke engang bemærke, hvad der kommer til dig – den bærer det hele med stil. Subwooferen og satellitterne er perfekt tidsindrettet i DSP'en for at sikre, at ydeevnen er optimeret til din siddeplads – dermed intet behov for yderligere justeringer. 

Latest Stories