Bæredygtig lyd

Vi samarbejder med de dygtigste lydspecialister og møbelsnedkere- og polstrere, der har forfinet deres håndværk gennem generationer. Vores lydmøbler er designet, udviklet og produceret i Danmark af møbelsnedkere, som sikrer dig møbelhåndværk i den bedste kvalitet, hvor selv den mindste detalje er finpudset i hånden. 

Vi samarbejder kun med de bedste indenfor deres fag, som er med til at sikre at vi genanvender overskydende materialer så vi sammen kan passe på miljøet og udelukkende sætte vores aftryk i dit hjems indretning. 

Vi benytter træ fra bæredygtigt skovbrug, som er FSC-certificeret og sikrer, at træet kommer fra lovlig bæredygtigt skovbrug hvor der plantes et nyt træ for hvert der fældes, og der tages hånd om natur og arbejdernes arbejdsforhold. Træet håndplukkes og gennemgås nøjsomt for at sikre høj kvalitet, som kan leve i mange år. Hver gang vi sælger et Lemus HOME lydmøbel planter vi yderligere et nyt træ i de danske folkeskove.

Vi benytter bæredygtige tekstiler fra Danske Gabriel som giver et fascinerende samspil af kontraster i den ikke-retningsbestemte struktur. Tekstilen er 100% Trevira CS med brandhæmmende egenskaber og er uden tungmetaller. Vores tekstiler er EU-miljømærket, opfylder alle Möbelfakta krav og er STANDARD 100 fra OEKO-TEX®, der sikrer, at ingen farlige kemikalier er anvendt i produktionen og du kun får den bedste kvalitet. 

Siden vi startede med at plante træer har vi plantet 1500 træer i samarbejde med Growing trees network foundation, og vi planter et træ ligegyldig om du køber et lydmøbel til 25.000,- eller et par høretelefoner til 899,-.

Ydermere er alle produkter i Lemus HOME-kollektionen designet med en lang livscyklus og revolutionerende elektronik, som løbende opdateres til den nyeste teknologi for at undgå produkter som hurtigt bliver forældet og dermed skiftes hurtigt ud. Vi arbejder med en cradle-to-cradle tilgang i både vores design- og produktionsproces.

Vi har rykket vores produktion til Danmark for at mindske vores CO2-udslip, så vi kan sikre os at vi sætter mindst mulig aftryk på miljøet.

For Lemus er det nemlig vigtigt at integrere sociale, samfundsmæssige og miljømæssige hensyn i alt hvad vi gør. Derfor arbejder Lemus med en CSR-politik, som har fokus på gode vilkår for arbejdstagere, miljø og vores fælles fremtid. 

 

Lemus Home

 

I 2018 vandt Lemus German Design Award og i 2019 European Product Design Award for den innovative løsning til hjemmet, som er designet, udviklet og produceret i Danmark, i træ fra bæredygtige kilder samt økologiske og bæredygtige tekstildetaljer fra danske Gabriel.

Lemus Home

Gode, velproducerede, langtidsholdbare designprodukter med potentiale til at blive brugt i rigtig mange år, har også en positiv effekt på det miljømæssige fodaftryk. Alle produkter i Lemus HOME-kollektionen er derfor designet med en lang livscyklus og revolutionerende elektronik, som løbende opdateres til den nyeste teknologi.

Lemus HOME-kollektionen er nemlig softwarebaseret, så vi altid kan opdatere din Lemus HOME til den seneste teknologi og lave løbende forbedringer. Lemus gør også en stor indsats for at mindske lydmøblernes strømforbrug, når de ikke er i brug. Der benyttes minimal strøm for at holde Wi-Fi i gang, så du nemt og hurtigt kan afspille, men produkterne går i dvale så snart de ikke er i brug så vi kan reducere brugen af energi. 

Genanvendelse er et stort fokuspunkt inden for vores produktion og vi arbejder konstant på at kunne finde på nye innovative løsninger, som kan genanvende så meget som muligt og indgå i nye livscyklusforløb. Vi benytter genanvendeligt træ fra bæredygtige kilder samt økologiske bæredygtige tekstiler til Lemus HOME-kollektionen, så vi kan bruge materialer fra bæredygtige kilder. 

Lemus HOME-kollektionen er designet, udviklet og produceret i Danmark så vi kan minimere vores CO2-aftryk og tilbyde håndlavet møbelhåndværk i topkvalitet.

 

Growing trees network

Selvom vi allerede designer og producerer ud fra bæredygtige principper, så mener vi at man altid kan gøre mere. Derfor har Lemus i 2019 indgået et samarbejde med Growing Trees Foundation for at give tilbage til naturen og miljøet. 

For hvert Lemus produkt som bliver solgt, planter Lemus et træ i de danske Folkeskove. Læs mere om vores arbejde med Growing Trees herunder:

Ved at plante træer i de danske folkeskove bidrager vi til at beskytte, genoprette og støtte bæredygtigt brug af økosystemer på land, fremme bæredygtigt skovbrug, bekæmpe ørkendannelse, standse udpining af jorden samt tab af biodiversitet. Samtidig er vi med til sikre bæredygtig adgang og forvaltning af vand og sanitet for alle. 

Med vores donation til Growing Trees Network Foundation, er vi med til at plante nye folkeskove. 

Nye folkeskove bidrager til: 

  • Sikring af rent drikkevand
  • Mere natur og øget biodiversitet
  • Skabelse af nye rekreative områder
  • Oplagring af CO2 og dermed modvirkning af global opvarmning

Som du kan læse vil vi hos Lemus hellere slå på kvalitet frem for kvantitet, og sikre at du kan regne med os og vores produkt hele året. Vi tror på gode, velproducerede, langtidsholdbare designprodukter med potentiale til at blive brugt et helt liv. Alle produkter i Lemus HOME-kollektionen er designet med en lang livscyklus og revolutionerende elektronik, som løbende kan opdateres til den nyeste teknologi uden at skulle skifte hele møblet og højttalerne ud. 

Så når du køber et Lemus HOME lydmøbel, så husk at prisen ikke blot afspejler kostpriser for de forskellige råvarer. Men afspejler at alle designs er lavet af gode, solide og miljøvenlige materialer, og at de kvinder og mænd i Danmark, der står bag produkterne - ligegyldig om det er i udviklings-, design- eller produktionsfasen, har godt løn- og arbejdsforhold. Og det vil vi aldrig gå på kompromis med. 

Så sig farvel til grimme, bombastiske højttalere samt dårlig lyd og byd velkommen til denne nye danske innovative løsning til hjemmet, med omtanke for miljøet. Latest Stories