Multiroom

Hvad er Multiroom?

Det er ikke alle der har helt styr på hvad begrebet “Multiroom” indebærer - derfor vil vi her gå i dybden med hvad multiroom egentlig er. Et Multiroom-system er et netværk af sammenkoblede højttalere i hjemmet, som giver dig mulighed for at afspille musik trådløst i hele dit hjem.

Dine højttalere og trådløse musikafspillere kan spille sammen i forskellige rum gennem dit wifi-netværk. Ved at benytte en simpel app, kan alle i hjemmet individuelt styre både musik og lydstyrke fra hver deres smartphone, i forskellige rum. 

Multiroom

 

Hvordan fungerer Multiroom? 

Til forskel fra trådløse Bluetooth-højttalere får du en meget bedre lytteoplevelse med Multiroom. Lyden bliver nemlig hverken forstyrret eller afbrudt af hverken sms eller telefonopkald. Du behøver desuden heller ikke tilkoble forbindelsen mellem din smartphone og højttaleren, hver gang du bruger den. 

 

Det er super nemt at komme i gang med at benytte Multiroom, du skal blot bruge din smartphone og en højttaler, som understøtter Multiroom. Det kan bl.a. være gennem AirPlay 2 eller Google Cast. Højttalerne tilkobles trådløst via wi-fi, så alt du skal gøre er at opsætte din højttaler til wi-fi via f.eks. Google Home-app. Når dine højttalere er tilknyttet dit hjemmenetværk kan du danne et internt netværk af højttalere, som kan spille sammen. 

Du kan finde alle Lemus Home produkter her: 

Læs mere om opsætning af Multiroom via Google Home 

 

Hvis du ønsker at benytte AirPlay 2 til opsætningen af Multiroom, så kan du følge denne guide

Airplay 2

 

Alle lydmøblerne i Lemus HOME-kollektionen har Multiroom funktion gennem AirPlay 2 og Google Cast. Det vil sige, at den kan integreres med andre Lemus HOME-lydmøbler i en Multiroom-opsætning eller spille alene sammen med andre højttalere med Airplay, Spotify Connect eller Chromecast built-in.

Du kan dermed spille forskelligt musik i forskellige rum eller spille den samme musik i hele hjemmet. 

Du streamer musikken direkte fra din valgte streamingtjeneste, dette kan for eksempel være fra TIDAL, Spotify, Apple Music, Yousee Musik osv. 

Man kan lytte til den samme sang i alle rum eller høre en lydbog i det ene rum, mens et familiemedlem lytter til musik i det andet. 

 Lemus Classic

Det smarte ved Multiroom er, at det kan let udvides og skabe en større lydoplevelse i dit hjem. Du kan nemt tilkoble Lemus HOME til andre enheder - store som små, så du kan tilpasse lydoplevelsen til det rum du ønsker. En mindre smart-højttaler på badeværelset, Lemus HOME i stuen og en helt tredje højttaler i køkkenet - mulighederne er endeløse med Multiroom.

Multiroom højttalere kommer i mange forskellige designs, størrelser og produktkategorier. 

Multiroom med eksisterende Sonos setup

Har du allerede Sonos i hjemmet og er flittig bruger af Multiroom-funktionen? Så ved du hvor stor glæde Multiroom kan give til musikoplevelserne. Sonos, som er én af de mest kendte Multiroom-højttalere, arbejder med et lukket system som gør at man oftest opbygger sit Multiroom setup udelukkende bestående af Sonos højttalere.

Sonos ConnectMen med Sonos Connect kan du nemt opsætte Multiroom med Sonos højttalere og Lemus HOME. 

Du kan købe Sonos Connect her

 

Kvaliteten af lydoplevelsen

Der er altid stor forskel på højttalere hvad angår lydkvalitet. Trådløs musik har de seneste år lavet enorme forbedringer, så de kan hamle op med CD-kvalitet eller Hi-res-opløsning. Systemer som Sonos understøtter lydstreaming i CD-kvalitet hvorimod Lemus HOME understøtter streaming i hi-res-opløsning 

 

Så vælg altid en Multiroom højttaler ud fra det givne behov til det givne rum. Skal du have store lydoplevelser, så se altid efter højttalere som understøtter hi-res-lydkvalitet. 


Lemus Classic

Latest Stories